Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть керівника Держгеокадастру

На Хмельниччині судитимуть керівника Держгеокадастру за незаконне виділення 16 га земель. Про це повідомили в Пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  начальника одного із Головних управлінь Держгеокадастру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

Встановлено, що 45-річний посадовець підписав накази про передачу 8 сільськогосподарських ділянок у власність громадян, які уже використали своє право на одноразове безоплатне отримання земель.

Згодом ці люди перереєстрували ці землі на столичне підприємство, у інтересах якого і діяв підозрюваний.

Таким чином, 16 гектарів у Кам’янець-Подільському районі незаконно вибули із володіння держави. Збитки сягнули майже мільйон гривень.

Обвинуваченого відсторонено від посади, йому загрожує до 6 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ