Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На європейській міжнародній трасі встановлять яворівську “Пташку перемоги”

На Львівщині встановлять артоб’єкт - “Пташку перемоги” у стилі традиційної яворівської забавки. Про це розповіли під час брифінгу у львівському “Прес-клубі”.
Фото: Прес-клуб Львів

Голова правління громадської організації “Яворівська іграшка” Оксана Когут розповіла, що яворівська забавка як нематеріальна культурна спадщина є найвідомішою дерев'яною українською іграшкою.

“Для відродження та популяризації традиції яворівської забавки громадська організація “Яворівська іграшка” реалізує проєкт із створення та встановлення у селищі Івано-Франкове артоб'єкту “Пташка Перемоги” у стилі традиційної яворівської забавки. Сам об’єкт буде розташований на європейській міжнародній трасі “Е-40”. Люди, які їдуть за кордон зможуть її побачити, а також люди, які повертаються до рідного дому”, - поділилась Оксана Когут.

Організатор художніх виставок, активіст ГО “Яворівська іграшка” Роман Турій зазначив, що селище Івано-Франкове може стати осередком збереження українських традицій у виготовленні традиційної української іграшки.

“В нашій діяльності дуже важливо - це музей. Громадська організація отримала приміщення у Івано-Франковому, безперечно, це буде центром не тільки традиційної іграшки, а ще й авторської іграшки. Також, для нас важливо, щоб один з відділів музею був присвячений майстер-класам”, - розповів Роман Турій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ