Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Ігри Нескорених їде 20 українських ветеранів

Українська команда у цьогорічних Іграх Нескорених, які відбудуться в Нідерландах, вперше змагатиметься у такому виді спорту як баскетбол на візках. Він стане восьмим видом для нашої збірної.
Фото: Укрінформ

Про це повідомила в коментарі Укрінформу в Гаазі, де українська делегація вирішувала організаційні питання, координаторка Ігор Нескорених в Україні Оксана Горбач.

“Наша команда тренується зараз у семи видах спорту, зокрема, плавання, біг, штовхання ядра, метання диска. І буквально нещодавно ухвалили рішення про баскетбол на візках. І це, звичайно, величезний крок вперед для нашої збірної”, - зазначила Горбач.

Вона розповіла, що цього року в Гаагу прилетить 20 військовослужбовців, ніхто з них у попередніх Іграх Нескорених не брав участі.

"Це повністю нова збірна. Ми щороку ухвалюємо не просте для нас рішення, чи ми дозволимо членам минулорічних збірних бути членами і в поточному році. Військовий конфлікт продовжується, ми вирішили, що вся наша збірна буде на 100% складатися з нових ветеранів. Вони не брали участі в Торонто та Сіднеї”, - пояснила координаторка Ігор Нескорених в Україні.

Вона також розповіла, що в Нідерландах в рамках підготовки до Ігор відбулася зустріч націй. Протягом чотирьох днів українська делегація займалася такими питаннями, як розклад змагань, логістика, умови перебування, супровід учасників та їхніх рідних.

Ігри Нескорених-2020 пройдуть 9 – 16 травня 2020 року в Гаазі (Нідерланди). Україна втретє візьме участь у змаганнях. Зважаючи на високий рівень організації та популярність Ігор Нескорених в Україні, Фундація Ігор нескорених (Invictus Games) збільшила квоту для української команди — з 15 до 20 осіб. Минулого року українська збірна на Іграх Нескорених-2018 виборола 20 медалей.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, четверо представників Львівщини візьмуть участь у Invictus Games 2020.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ