Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Івано-Франківщині відкрили облаштований за європейськими стандартами ізолятор

У Коломиї відкрили перший облаштований за європейськими стандартами ізолятор тимчасового тримання. Про це сьогодні, 18 липня, повідомила прес-служба Нацполіції.

В ізоляторі тимчасового тримання 8 камер, у кожній з яких можуть утримуватися від 1 до 3 осіб.

Крім того, в ньому є медичний кабінет і кімната для побачень. Усі камери обладнано санвузлом, необхідними меблями та телевізором. В охоронній системі закладу використано сучасне технічне обладнання, яке дозволяє ефективно організувати цілодобове відеоспостереження, зв’язок і пожежну сигналізацію. Затриманих забезпечуватимуть триразовим харчуванням, у душовій кімнаті є гаряче водопостачання, а всі приміщення ІТТ опалюються автономною котельнею.

«Від сьогодні коломийські правоохоронці мають у своєму розпорядженні ІТТ європейського зразка. Що стосується правопорушників -вживаються заходи, передбачені законодавством. Основне завдання - забезпечити затриманих перебування на тих умовах і в тому порядку, які визначає закон», — очільник поліції Прикарпаття Володимир Голубош.

"Нове ІТТ відповідає рекомендаціям Європейського комітету протидії тортурам. Відкриття нового ІТТ в Коломиї спростить роботу у сфері утримання осіб затриманих в порядку ст. 208 КПК України на території області» - зауважила представниця Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Івано-Франківській області Крістіна Тягур.

Для роботи працівникам нового ІТТ виділено службове авто «Форд Транзит». Новий ізолятор тимчасового тримання вдалося відремонтувати завдяки співпраці поліції та місцевої влади в рамках програми профілактики злочинності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ