Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні автівки з польськими номерами чекатимуть окремо

На пунктах пропуску автівки з закордонними номерами стоятимуть окремо від автівок з українськими номерами. Про це 11 червня повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації під час урочистих заходів на пункті пропуску "Рава-Руська".
Фото: Олена Ляхович

Дорогою до пункту контролю, ми помітили, що в черзі окремо стоять вантажівки, окремо автомобілі з іноземними номерами та в третій черзі автівки з українськими. Пізніше голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка пояснив це так:

«Коли ви їхали, ви бачили експеримент, який ми впровадили на Краківці і вже на Раві-Руській, коли забезпечена одна смуга реверсного руху, по якій рухаються громадяни України на автомобілях української реєстрації і громадяни країн Європейського Союзу на автомобілях європейської реєстрації. Таке відокремлення окремої смуги дає можливість пришвидшити, порівняно із загальною чергою, в якій перебувають інші громадяни. Але ключове питання це збільшити договірну кількість пропуску за одиницю часу між Україною та країнами Європейського Союзу».

Нагадаємо, що безвізовий режим можливий у разі короткострокових поїздок для громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ