Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні з Польщею значно зріс пасажиропотік - Держприкордонслужба

Віктор Сампір, заступник начальника відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби зауважив, що у передноворічний період на кордонах спостерігається зростання кількості автотранспорту – як легкового, так і вантажного.
Фото - Держприкордонслужба

"Ми спільно з колегами, незважаючи на складну ситуацію в країні, докладемо усіх зусиль для забезпечення швидкого і комфортного перетину кордону для подорожуючих. За необхідності ми залучимо додатковий персонал і, таким чином, збільшимо кількість нарядів з перевірки документів та огляду автомобілів", – зазначив Віктор Сампір.

Представник прикордонного відомства звернув увагу на нещодавні зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, які затверджені Постановою КМУ від 27.01.1995 №57. Наразі чоловіки призовного віку, внесені в систему «Шлях» обласними військовими адміністраціями, можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону, а ті, які внесені в «Шлях» ліцензіатами (перевізниками) – не більше 60 календарних днів з дня перетину державного кордону.

"Досить часто особи, які внесені у систему «Шлях», не мають повного пакету документів для того, аби підтвердити інспектору мету і законність поїздки. Зокрема, за останній тиждень у одному тільки пункті пропуску «Шегині» відмовлено у перетині кордону майже двом сотням чоловіків", – зауважив офіцер.

Ще однією підставою для відмови у пропуску осіб чоловічої статі через кордон є пред’явлення ними довідки до акту МСЕК, як документу, що посвідчує інвалідність. Віктор Сампір нагадав, що Постановою Уряду від 28.10.2022 №1212 даний документ виключений з переліку документів, необхідних для перетину державного кордону громадянами України. Тому, згідно з Правилами перетинання державного кордону громадянами України, на період дії на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право особи з інвалідністю за наявності посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ