Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні з Румунією збільшився пасажиро-транспортний потік

З початком літнього туристичного сезону у пункті пропуску «Порубне», що розташований у Чернівецькій області на кордоні з Румунією, відмічається збільшення пасажиро-транспортного потоку. Про це повідомили 30 червня у пресслужбі Держприкордонслужби.
Фото: Держприкордонслужба

Зокрема, зросла кількість пасажирських автобусів – як рейсових, так і таких, які здійснюють нерегулярні перевезення.

До прикладу, якщо протягом травня у середньому за добу через «Порубне» слідували близько 40 автобусів, то у червні ця цифра зросла до майже 100 одиниць за добу. З урахуванням цього, прикордонники залучили додаткові сили і засоби для пришвидшення оформлення. Однак, потік пасажирського транспорту суттєво більший проєктної спроможності здійснення контрольно-пропускних операцій в пункті пропуску «Порубне», що призводить до утворення черг.

Також відмічаємо збільшення кількості легкових транспортних засобів, адже багато подорожуючих надають перевагу власним автомобілям.

З урахуванням вищезазначеного нагадуємо, що на кордоні з Румунією у межах Чернівецької області цілодобово функціонує ще один міжнародний пункт пропуску – «Красноїльськ» (на суміжній стороні – Вікову де Сус). Він розташований на відстані близько 60 кілометрів від Чернівців і призначений для пропуску автомобільного транспорту, в тому числі пасажирських автобусів.

З метою уникнення тривалого очікування на перетин кордону пасажирами і водіями автобусів, рекомендуємо врахувати дану інформацію перевізникам, туроператорам та іншим зацікавленим особам, які планують перетин кордону з Румунією в межах Буковини.

Також рекомендуємо відстежувати стан завантаженості пунктів пропуску на сторінці у Facebook Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Інформацію про розташування пунктів пропуску можна знайти на інтерактивній мапі Держприкордонслужби України за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ