Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні зафіксовано найнижчий пасажиропотік за останній час

Минулої доби, 29 березня, співробітники Держприкордонслужби України здійснили менше 14 тисяч пропускних операцій. Це найнижчий зафіксований показник перетинань кордону. Про це інформує 30 березня прес-служба Держприкордонслужби.
Фото: Олена Ляхович

Загалом в Україну в’їхало близько 9 тисяч осіб, більшість їх – майже 7,5 тисяч осіб – наші співвітчизники, які повернулися з-за кордону. До 5 тисяч осіб, серед яких 1,6 тисячі іноземців, оформлено на виїзд з України.

На сьогоднішній ранок на кордоні немає ані черг осіб, які подорожують власним транспортом, ані тих, хто прибув до пунктів пропуску пішки. 

Серед українців, які 29 березня повернулися з-за кордону, більше 2 тисяч осіб прибули без власного транспорту. Для перевезення піших мандрівників за сприяння Держприкордонслужби України залучалися транспортні засоби надані місцевою владою та ДСНС.

Майже 1 тисячу українців прикордонники оформили в аеропорту ʺБориспільʺ. Ці громадяни прибули 6 спеціальними авіарейсами.

Також учора в Україну потягом з Росії прибуло майже 700 пасажирів, переважна більшість з яких – наші співвітчизники, решта – іноземці, які мають право в'їхати в нашу країну.

За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я понад 9 тисяч осіб. У пункті пропуску ʺРава-Руськаʺ, що на Львівщині, в однієї громадянки України, яка в’їжджала мікроавтобусом, під час скринінгу було виявлено підвищену температуру в 39 градусів. Каретою швидкої допомоги особу направлено до медзакладу.

Всім особам, які прибули в Україну встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам’ятки.

Крім того наголосимо, Уряд України вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 ʺПро запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2ʺ. Відповідно до прийнятих змін – особи, що відвідували країни/регіони із місцевою передачею вірусу в громаді, вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) протягом 14 днів після перетину державного кордону у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською, обласними державними адміністраціями.

Нагадаємо, Гал-інфо писало, які зміни на перетинання кордону ввели сусідні країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ