Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні зі Словаччиною виявили вісьмох правопорушників

Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
1/3
Впродовж вихідних військовослужбовці Чопського загону затримали вісім громадян України, які намагалися у незаконний спосіб залишити територію України. Троє з них рухалися у складі групи, інші намагалися перетнути кордон по одному, - інформує пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України - Західний кордон

Трійку правопорушників зупинили на пів шляху до Словаччини прикордонники відділу «Стужиця». Їх виявили за декілька кілометрів від держрубежу у ході проведення перевірки. Виявилося, що усі троє є місцевими жителями. Чоловіки мали намір дістатися Німеччини у пошуках кращого життя.

Інших чотирьох затримали на ділянці відповідальності відділу «Ужгород». Один із правопорушників спробував виїхати через пункт пропуску «Ужгород» за підробленими документами, які начебто посвідчували його інвалідність. Інші двоє намагалися перетнути кордон поза пунктом пропуску, попередньо склавши маршрут за порадами з соцмереж. Четвертого зупинили поблизу відділення «Оноківці». Чоловік перебував у прикордонні без документів що посвідчують його особу, тож йому доведеться відповідати за порушення прикордонного режиму.

Ще одного втікача затримали в районі населеного пункту Новоселиця. Чоловік мав при собі цілий «арсенал» порушника кордону: плоскогубці, моток дроту, ліхтарик, монокуляр, змінний одяг та взуття. Чоловік визнав намір незаконно пробратися до Словаччини і дальших країн ЄС у пошуках кращої долі.

Затриманих, які намагалися незаконно перетнути кордон, доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної відповідальності. Їхні справи буде передано до суду.

Окрім того, у діях чоловіка, який мав намір виїхати з України за підробленими документами, вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Про це в установленому законодавством порядку проінформували співробітників Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ