Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На квазікільці на вул. Шевченка увімкнуть світлофори

ЛКП «Львівавтодор» готує до запуску в тестовому режимі світлофорний об’єкт на перехресті вул. Шевченка – Левандівська – Залізнична (квазікільце). Вже найближчими днями ці світлофори будуть працювати.

Про це повідомляють в ЛМР. 

«Фахівці відділу транспортного планування та моделювання нашого підприємства провели натурні дослідження та моделювання в програмному середовищі Vissim. Відтак найближчим часом будемо тестово запускати два вузли цього світлофорного об’єкта – на перехресті вул. Шевченка з вул. Левандівською та з вул. Залізничною. Що стосується третього світлофорного вузла, який розташовується на перехресті вул. Левандівської і проєктованої вулиці між вул. Залізничною і вул. Левандівською, то його доцільно залишити в режимі жовтого миготіння», - розповідають у ЛКП «Львівавтодор».

Як переконані на підприємстві, увімкнення світлофорів на квазікільці вплине на зменшення заторів на вул. Шевченка. Зокрема:

Зменшаться черги на вул. Єрошенка, а також на вул. Шевченка в напрямку із центру. Вони матимуть свою фазу руху, відповідно автомобілі, які будуть виїжджати з квазікільця і повертати наліво, не блокуватимуть рух транспорту з центру міста.

При цьому варто розуміти, що будуть невеличкі затримки в русі на виїзді з квазікільця для тих автомобілів, які здійснюють лівий поворот на вул. Шевченка, оскільки вони пропускатимуть в іншій фазі руху автомобілі, які їхатимуть вул. Шевченка.

Світлофори на квазікільці та на перехресті вул. Шевченка – Єрошенка працюватимуть у режимі координованого керування “Зелена хвиля”. Так звану “Зелену хвилю” матимуть автомобілі, які будуть рухатися вул. Шевченка з центру міста. Тобто, якщо машина рушила на зелене світло на перехресті вул. Шевченка – Єрошенка, вона не зупиняючись проїде квазікільце в сторону Рясного.

Скоротяться затримки транспорту на вул. Шевченка зі сторони Рясного. Автомобілі, які на вул. Шевченка зі сторони Рясного здійснюють правий поворот на квазікільце, матимуть свою фазу руху і не конфліктуватимуть з транспортними засобами, які здійснюють лівий поворот з вул. Шевченка, тобто їхній рух пришвидшиться.

Після запуску цього світлофорного об’єкта фахівці відділу транспортного планування та моделювання ЛКП “Львівавтодор” проводитимуть натурні дослідження, щоб за необхідності внести зміни у циклограму роботи світлофорної сигналізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ