Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 40 шкіл попереджені про міжнародне тестування якості освіти

До закінчення навчального року маємо подію, яка відбувається вперше. Україна з 2018 року бере участь у міжнародному дослідженні якості освіти. Про це сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції у прес-центрі Гал-інфо повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.
Фото Гал-інфо.

«Ми вперше долучаємося до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA. З 15 квітня по 30 травня в 20 закладах освіти Львівщини буде відбуватися зріз – анкетування та тестування дітей 15 років. Пройде воно за вибіркою, яку формує міжнародний центр. 40 шкіл області попереджені про можливу участь їхніх 15-річних школярів в оцінюванні якості освіти», - сказала Любомира Мандзій.

За її словами, цього року акцент у тестуванні на читацьку грамотність. Мета - оцінювання знань, які отримує дитина в школі.

«Тестування пройдуть у всіх регіонах. В межах України це буде узагальнений результат. Жодна школа і жоден учень не буде бачити свого результату. Це буде загальний рейтинг України, який оприлюднять у грудні 2019 року. В подальшому результати рейтингу мають вплинути на навчальні програми, методики та підручники», - сказала Любомира Мандзій.

Вона також додала, що для тестування школи обирали різні – від коледжів до сільських шкіл.

Програма PISA  має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ