Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 60% об’єктів вже передали у комунальну власність територіальних громад

Відповідно до чинного законодавства соціально важливі об’єкти спільної власності територіальних громад району - заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші, мають бути передані у комунальну власність територіальних громад та відповідно фінансуватися за рахунок коштів їх бюджетів.

Так, за даними Мінрегіону, загалом в Україні по 55% об’єктів територіальні громади вже прийняли рішення про взяття цих закладів на баланс.

Зокрема, Львівщина серед областей, які погодили процедуру передачі більш як половини об’єктів.

«За інформацію шести із семи районних рад станом на 1 січня 2021 року все спільне майно територіальних громад передано новоутвореним територіальним громадам. Водночас 526 об'єктів спільної власності територіальних громад Стрийського району досі не передано на баланс територіальних громад відповідного району як того вимагає законодавство»,-  розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Додамо, що Мінрегіон уже організував серію нарад за участі представників профільних міністерств, облдержадміністрацій та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування щодо передачі об’єктів громадам. Окрім цього, Львівська ОДА спільно з Агенцією регіонального розвитку провела обговорення з громадами щодо законодавчих змін та ефективного бюджетування.

Нагадуємо, що експерти Програма DOBRE підготували роз’яснення щодо передачі майна зі спільної комунальної власності. Вони доступні за посиланням.

Також експерти Офісу підтримки реформи з децентралізації при Мінрегіоні  підготували відповіді на запитання щодо передачі об’єктів цивільних прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району у власність територіальної громади, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ