Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині будують ведмежий притулок

Посадовці з Львівщини оглянули будівництво притулку для бурих ведмедів у селі Домажир Яворівського району. Про це повідомили на офіційному сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Під час зустрічі було оглянуто розпочате будівництво ведмежого притулку «Домажир», який розташований поблизу села Домажир, що за 15 км від Львова. Притулок займатиме площу у майже 20 га. 17,5 га лісу Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату та Яворівського ДЛГП «Галсільліс» виділила Львівська облдержадміністрація, ще 3 га надала Домажирівська сільська рада.

Територія майбутньої ведмежої домівки буде обнесена металевою огорожею висотою в 2,5 м,  частково закопаною в землю, щоб ведмеді не змогли прорити ями. Додатково буде встановлена електроогорожа. Такі заходи безпеки є навіть кращими, ніж в зоопарках.

Керівник проекту в Україні Ігор Николишин розповів, що у Європі є п’ять таких центрів для бурих ведмедів:  в Німеччині, Австрії, Болгарії, Польщі та навіть у Косово. В Україні фонд «Чотири лапи» вже відкрив один центр – з 2012 року у Житомирській області працює центр порятунку ведмедів «Надія», де живуть п'ятеро ведмедів. Львівський проект стане першим повноцінним притулком, який зможе вмістити до 20 ведмедів.

«По-перше, ми створюємо 15-18 нових робочих місць. По-друге, за ліси, які ми отримуємо у користування, платиться оренда.  Збудується сучасний природоохоронний центр, який може стати ще одною привабливою точкою для відвідувачів за межами Львова», - пояснює Ігор Николин, яку користь отримає Львівська область від нового притулку для диких тварин. Але головна цінність такого проекту, на думку Ігоря Николина, полягає не в грошах, які область зможе заробити.«Це проект на нашу зрілість та цивілізованість. Люди зможуть різноманітніше проводити час, пізнають природу. Ми привчимо дітей змалку любити тварин. Можливо, як країна ми ще не дуже готові до таких проектів – тому нам допомагають іноземці. Але це одна з краплинок, яка на асоціює з Європою», - вважає керівник проекту «Ведмежий притулок – Домажир».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ