Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині була небезпека ударів "Шахедами": ключове за добу

Була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації та небезпека від «шахедів». Про це та інші головні новини області розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 2 червня о 03:21. Була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації зі сторони Каспійського моря, а також небезпека ударів «шахедами». На Львівщині спокійно. 

Від початку року до бюджету області надійшло 13,9 млрд грн податків.

Це на 15% більше від прогнозованого плану надходжень. У порівнянні з відповідним періодом у 2022 році надходження по області зросли на 36%. 

Аграрії Львівщини можуть відшкодувати 50% вартості сертифікованого насіння.

Відшкодування здійснюється у межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки. Прийматимуть документи у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА до 15 червня. 

Словенія надає фінансову допомогу сфері бджільництва

Пасічники та дослідні інститути у сфері бджільництва у нашій області можуть отримати фінансову допомогу від Словенії. Заявки прийматимуть до 31 липня. 

На Львівщині закликають частіше проходити обстеження шкіри

Показники виявлення злоякісних новоутворів на Львівщині за три роки збільшилися у чотири рази. Фахівці рекомендують проходити профілактичне обстеження шкіри у дерматолога один раз на рік. 

На Стрийщині відбулись перші районні змагання серед команд Дружин юних рятувальників-пожежних.

Участь взяли 160 учнів. Вони представляли кожну громаду Стрийського району. Перше місце посіла команда НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ», друге – Демнянський ЗЗСО І-ІІІ ст. «Бронзу» змагань здобули учні Славської ЗЗСО І-ІІІ ст. Команда переможців представлятиме Стрийщину на обласних змаганнях дружин юних рятувальників-пожежних. 

На Самбірщині стартували футбольні змагання «Кубок Прикарпаття 2023».

Їх присвятили ЗСУ. Упродовж тижня за перемогу змагатимуться 150 учасників, віком 10-14 років. 

Туристично-інформаційний центр Дрогобича та заповідник «Тустань» підписали Меморандум про партнерство

Меморандум сприятиме розвитку туристичного потенціалу регіону, співпрацювати щодо збереження та промоції культурної спадщини й історичних цінностей, збільшення потоку туристів.

Яворівська громада відправила домашні смаколики українським захисникам

Чергову партію домашніх смаколиків для наших оборонців виготовили господині села Старий Яр Яворівської громади, працівники культури та мешканці Шегинівської громади. Напекли домашніх пиріжків, хліба та печива. Також відправили консервовані продукти та крупи. Діти укомплектували передачу патріотичними малюнками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ