Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині CБУ системно протидіє організованій злочинності, яка загрожує державній безпеці

СБ України проводить системну боротьбу з організованою злочинністю, у тому числі транснаціональними злочинними угрупованнями, які загрожують державній безпеці нашої країни.

З початку цього року співробітники Управління СБУ у Львівській області викрили 62 факти такої протиправної діяльності.

Так на пропускному пункті «Грушів» оперативники спецслужби затримали одного з організаторів міжрегіонального угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді наркотиків в Україну. Затриманий намагався переправити через держкордон понад 100 тисяч наркомістких пігулок на суму понад 4 мільйони гривень.

Ще одного фігуранта, мешканця Закарпатської області, правоохоронці затримали на пункті пропуску «Лужанка» під час спроби ввезення чергової партії «товару» на суму понад 800 тисяч гривень.

Також співробітники СБУ викрили учасника міжнародного злочинного угруповання так званого «Лоту Гулі», яке причетне до вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Раніше засуджений громадянин однієї з країн Південного Кавказу нелегально прибув до Львівщини, де намагався діяти у ролі «смотрящого» і впливати на криміногенну ситуацію в регіоні. Наразі фігуранту повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід.

У цей період співробітники Служби безпеки України також блокували діяльність наркоугруповання, один з організаторів якого був працівник Національної поліції. Правоохоронці затримали зловмисників на збуті чергової партії амфетаміну.

Ще одну організовану групу наркоторговців було нейтралізовано на території регіону за матеріалами СБУ. Встановлено, що фігуранти виготовляли для продажу оптові партії метадону на понад 3 мільйона гривень у місяць. Під час обшуків у наркоділків було виявлено майже 10 кілограмів «товару», підготовлено для реалізації через розгалужену мережу наркодилерів.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за вказаними фактами, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ