Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині чотири школи перебувають на дистанційному навчанні

Із початком навчального року в області три школи почали вересень із дистанційного навчання. Про це повідомили 4 вересня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА.
Фото ілюстративне

Відтак, очна форма навчання розпочалась у  1190 школах.  Одна школа перейшла на дистанційне навчання з причин коронавірусу, дві інших – через причини не дотичні до поширення Covid-19.

Про це сьогодні розповів заступник директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко.

ʺДнями ми також отримали інформацію від ще однієї школи у Сколівському районі, яка переходить на дистанційне навчання, у зв’язку з тим, що на Covid-19 захворіло кілька педагогів. Поки що це лише підозри, бо результатів ПЛР-тестів ще немаʺ, - розповів Роман Пастушенко.

За його словами процес підготовки шкіл до вересня був доволі тривалий та почався ще в липні.

ʺПерші приписи про те як організувати таку підготовку та як проводити навчальний процес в умовах коронавірусної інфекції з’явились ще в липні. Відповідно до тих рекомендацій та листів Міносвіти, кожна школа повинна була підготуватись до початку вересня.  Кожна школа відповідно до цих рекомендацій сама визначала як організовувати свою роботу. В нашій області дуже різні школи, тому організація освітнього процесу теж різнаʺ, - акцентував заступник директора департаменту.

У маленьких  школах, зовсім не спостерігається проблем в організації процесу, оскільки дітей у класах небагато, достатньо великі площі, тож дистанціювання повністю збережено. Водночас у великих школах навчання подекуди організували у змішаному форматі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ