Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині депутати вимагають посилити контроль за каналізаційними стоками

Депутати Львівської обласної ради звернулися до влади із закликом розробити державну програму відновлення малих річок України. На їхню думку, це дозволить поліпшити якість питної води та екологічний стан водойм.

Під час ІІ-го пленарного засідання ХVІІІ чергової сесії Львівської обласної ради, 25 липня, депутати прийняли звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо впорядкування законодавства у сфері поводження із рідкими побутовими відходами – каналізаційними стоками.

Про це йдеться на сайті Львівської облради. 

У зверненні наголошується, що на сьогодні стан більшості малих річок близький до критичного. Вони сильно забруднені стоками промислових підприємств та господарств.

Депутати стурбовані, що через погіршення якості води в малих річках страждають і великі водойми, адже саме туди стікають забруднення.

На їхню думку, головною причиною є відсутність належного контролю за поводженням із рідкими побутовими відходами та каналізаційними стоками.

Тому депутати просять Верховну Раду та Кабмін розробити нормативні акти, які нададуть місцевій владі повноваження контролювати цю сферу та відновлювати стан малих річок. Адже від їхнього екологічного стану залежить якість питної води в усій країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ