Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині двічі лунав сигнал повітряної тривоги: ключове за добу

За добу, що минула, на Львівщині два рази звучало сповіщення про повітряну тривогу через дії ворога. Про це та інші головні новини повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Повітряну тривогу 2 серпня вранці у нашій області і в усій Україні оголошували через зліт МіГ-31К на території росії, який є носієм «кинджалів». Загроза не підтвердилася», - зазначив очільник Львівщини.

Загиблого воїна зі Львівського району Максима Кожушка, який служив у спецпідрозділі Головного управління розвідки України «Артан», удостоїли ордена «За мужність ІІІ ступеня». Нагороду вручили дружині захисника. 

З Італії на Львівщину повернулися 34 вихованці одного зі закладів Запорізької області, які, через бойові дії та часткову окупацію рідної області, змушені були тимчасово виїхати. Це діти від 12 до 16 років. Їх поселили в одному зі закладів для дітей на Львівщині. Станом на 1 липня у 17 локаціях Львівської області перебували 296 дітей з Луганської, Донецької, Запорізької та Миколаївської областей, яких евакуювали у складі закладів інституційного догляду.

На Львівщині відзначили День поля. Подія національного масштабу відбулася у форматі демонстрації техніки та агротехнологій у польових умовах на одному з найбільших сільськогосподарських підприємств нашої області.

Усі громади Львівщини виконали плани надходжень до місцевих бюджетів за сім місяців цього року. Але маємо дві громади, у яких рівень виконання річних завдань залишає під сумнівом спроможність надолужити відставання до кінця року.

На Самбірщині до кінця серпня демонтують всі обʼєкти радянської пропаганди. Повністю позбутися такої спадщини на Львівщині планують до кінця року.

Заявки на здобуття обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури прийматимуть до 1 жовтня. Цьогоріч премію присуджуватимуть у 16 номінаціях.

У межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», який реалізовує Програма розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду Великої Британії, Белзька міська рада отримала 6 моноблоків для надання адміністративних послуг жителям громади. 

У Бориславі стартував набір на програму розвитку сімейного ветеранського бізнесу. Програма передбачає зокрема бізнес-табір, який триватиме 7 днів. 

Моршинська міська рада організувала літній відпочинок для 18 обдарованих дітей з міста–героя Охтирки. Передбачили екскурсії до найцікавіших місць Моршинської громади, заняття спортом та ігри на свіжому повітрі, а також культурні заходи і майстер-класи. Діти відпочиватимуть у Моршині до 14 серпня.

«Молоде подружжя зі села Підгірне Підберізцівської громади Тарас і Ліля Козубаль передали 10 тисяч гривень для потреб воїнів громади. Дякую всім, хто служить, працює, волонтерить, робить пожертви. Від кожного і кожної з нас залежить. Спокійного та продуктивного дня», - резюмував очільник Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ