Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині фінансуватимуть лише «ринкові» професії

У Львівській області прийнята регіональна програма з підтримки професійної освіти, за якою будуть фінансувати навчання тільки з тих спеціальностей, що їх нині потребує виключно ринок області. Про це сьогодні, 26 квітня, під час прес-конференції на тему: «Ринок праці Львівщини: проблеми та перспективи», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

- Такі модні спеціальності, як візажист чи манікюрник з бюджету фінансувати не будуть. Натомість за державний кошт можна буде здобути професії слюсаря, будівельника, водія електротранспорту, тракториста, водія, - попередив він.

За його словами, співвідношення тих, хто здобуває професійну освіту в Україні, до тих, хто здобуває вищу – 20 до 80. Натомість у всьому світі є співвідношення, коли 60 відсотків молоді здобуває професійну освіту, а 40 відсотків – вищу.

- У нас сьогодні в службі зайнятості на одну посаду економіста претендує 10-15 осіб. І ми це зараз говоримо школярам в школах.

Натомість роботу хорошого слюсаря-ремонтника оцінюють як роботу висококваліфікованого лікаря. Всюди цінують професіонала, - стверджує Василь Барилюк.

Довідка.

За даними Львівського обласного центру зайнятості у Львові та області роботодавці зараз активно розшукують швачок, водіїв, кухарок, офіціантів, полісменів, двірників, вантажників, бухгалтерів, малярів, столярів.

Львівський прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ