Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині готуються оптимізувати суди

22 листопада у Львові на нараді в Територіальному управлінні державної судової адміністрації України в Львівській області обговорили питання оптимізації мережі судів Львівської області. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Участь у заході взяв військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк спільно з Головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою, начальником Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Віктором Дейнекою, головою Апеляційного суду Львівської області Петром Каблаком та головами місцевих судів м. Львова та Львівської області.

У ході заходу учасники зазначили, що в судовій реформі ключовим є створення незалежного та справедливого суду, який відповідатиме європейській системі цінностей заради ефективного захисту прав і свободи людини.

До прикладу, є пропозиції щодо оптимізації органів прокуратури та поліції, щоб судова карта збіглася з картою правоохоронних органів задля уникнення безлічі проблемних питань.

Крім того, присутні наголосили, що судова реформа є частиною великої адміністративно-територіальної реформи в Україні і на сьогоднішній день немає єдиної позиції щодо адміністративно-територіального поділу. Тому виникають занепокоєння в представників судової влади та громадськості щодо можливих проблем, які виникатимуть в ході процесу оптимізації судів.

Як зазначив прокурор регіону Олег Сенюк, незважаючи на наявні проблеми та побоювання щодо ефективної та успішної реалізації судової реформи, слід зважити на майбутній позитивний результат загалом процесу реформування феміди.

«Під будь-якою оптимізацією розуміється скорочення штату працівників судової установи. Проте, в питанні оптимізації судів це може призвести до колапсу в сфері надання судових послуг. До цього питання слід підійти виважено та задуматись про наслідки об’єднання», - резюмував Олег Сенюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ