Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині хочуть створити центр підготовки населення до національного спротиву

Сьогодні, 24 жовтня, на засіданні комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради депутати підтримали створення Львівського облцентру підготовки населення до нацспротиву «Захист Львівщини».

Відповідний проєкт рішення буде винесений на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Голова комісії Назар Сумало запропонував створити новий центр на базі комунального підприємства ЛОР “Охорона і захист Львівщини”.

“Йдеться про перетворення комунального підприємства зі збереженням ліцензії для її подальшого використання. Такий формат дозволить залучити до роботи підприємства колишніх військовослужбовців, сприяти соціальній адаптації та поверненню у цивільне життя, забезпечити охорону комунальних закладів”, – зазначив Назар Сумало. 

На комісії заслухали кандидата на посаду очільника нової структури. Ярослав Мандрук – юрист, громадський діяч, засновник і керівник кількох підприємств.

“Згідно з законом про основи нацспротиву є три види діяльності щодо забезпечення територіальної оборони. Це військова, військово-цивільна і цивільна. Цивільна – це напрямок, який повинен здійснюватися органами місцевого самоврядування, зокрема Львівською обласною радою. Є бачення залучати до роботи військових-ветеранів, які демобілізувалися і мають воєнний досвід. Це буде соціалізація, повернення їх до цивільного життя. Вони будуть ділитися уміннями, які отримали під час проходження служби”, – розповів Ярослав Мандрук.

Комунальне підприємство навчатиме працівників бюджетних установ, студентів, молодь та всіх охочих з Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ