Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Львівщині хочуть збудувати еколого-просвітницький центр

Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
1/2
При РЛП «Равське Розточчя» планують збудувати еколого-просвітницький центр. Про це сьогодні, 30 червня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.

Адміністрація РЛП «Равське Розточчя» спільно з працівниками управління містобудування, архітектури, житлово–комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Жовківської РДА провели геодезичні роботи земельної ділянки по вул.1 листопада м. Рава-Руська для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького центру для РЛП «Равське Розточчя».

Як розповіли у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА створення центру сприятиме наданню поглиблених знань з природничих та лісогосподарських наук, а також професійного самовизначення та самореалізації молоді, проведенню масових заходів на природничу тематику: конференцій, семінарів, художніх та літературних виставок тощо.

Окрім цього, робота центру буде спрямована на пошук та реалізацію ефективних форм еколого-освітньої роботи, формування екологічної культури, почуття відповідальності за стан природи і навколишнього середовища, їх збереження та охорону.

Також серед майбутніх напрямків роботи закладу - організація та залучення до різних форм навчання шкільної та студентської молоді, спеціалістів-екологів, представників влади, екологічних та природоохоронних установ.

Довідково. Край Розточчя – мальовничий та водночас унікальний куточок Львівщини, який вирізняється серед височин Західної України широким спектром природних і культурних атракцій. Тут, на північно-східному макросхилі в межах Жовківського та Яворівського районів розташований регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя». Парк створений з метою збереження в неушкодженому стані унікальних природних ландшафтів Розточчя, історико-культурних комплексів та об'єктів, збереження водно-болотного комплексу, котрий має значний вплив на водний режим річок-приток Західного Бугу, а також створення умов для організованого відпочинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ