Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розпочав роботу Ветеранський Штаб на Львівщині

Яка підтримка передбачена для військових?

У Ветеранському Штабі кожен ветеран зможе отримати, як професійні юридичні або психологічні консультації, так і просто поспілкуватися із побратимами, колегами чи волонтерами. Також простір буде використовуватись для роботи арт-психолога з дітьми загиблих та для проведення різноманітних заходів для військових та їхніх родин.

Ветеранський Штаб відкрили в межах програми «МХП Поруч» у Жовківській громаді за ініціативи Фонду «МХП-Громаді», підприємства «Захід-Агро МХП», Українського ветеранського фонду, Жовківської міської ради та ГО «Об’єднання добровольців».

 «Починаючи з 24 лютого 2022 понад 2 300 працівників підприємств МХП покинули офіси, виробництва і поля, щоб захищати українську державність. Військові — це майбутні ветерани і програма «МХП Поруч», яку ми започаткували, націлена на те, щоб створити всі умови, виділити ресурси і розбудувати систему для їх ефективної реінтеграції. Відкриття Ветеранського штабу в Жовкві - це один із її елементів. Адже ми допомагаємо не тільки нашим мобілізованим працівникам, а й жителям громад, де працюють підприємства МХП», – розповідає Павло Мороз, директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП.

Основні акценти у роботі «МХП Поруч» будуть спрямовані на розвиток ветеранських просторів у громадах, підтримку реабілітаційних центрів та покращення якості медичних послуг у громадах, стимулювання підприємництва серед ветеранів та їхніх родин. У межах програми забезпечуємо індивідуальний супровід та комплексну підтримку військових, ветеранів та їх родин, а також тих, хто чекає на повернення рідних з війни. 

Тетяна Валанчюс, директорка ТОВ «Захід-Агро МХП», зазначила: «Наше підприємство має мобілізованих працівників. І ми дуже чекаємо на їхнє повернення, а наш обов’язок допомогти їм адаптуватися. Зі свого боку ми забезпечуємо ветеранам перевірку здоров’я, лікування та реабілітацію. Надаємо юридичну та психологічну підтримку. Допомагаємо з перенавчанням та адаптацією. За потреби створюємо нове робоче місце». 

Коли ветерани повертаються додому, то наш обов’язок – подбати про їх адаптацію та допомогти знайти себе у соціумі.

За інформацією щодо роботи Штабу звертатися можна за телефоном гарячої лінії 096 545 00 00 або на електронну пошту [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ