Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині лише 20% чоловіків сплачують аліменти

На Львівщині судді задовільняють лише 20% клопотань державних виконавців про сплату чоловіками аліментів, усі інші - відхилені. Про це сьогодні, 19 серпня, в коментарі журналістам розповів міністр юстиції Павло Петренко, інформує кореспондент Гал-інфо.

"Те, що в Україні чоловіки не почали більше платити аліментів – це морально-етична проблема.

На Львівщині вже розробили план щодо боротьби із такими чоловіками. Це перш за все блокування виїзду за кордон, але таке блокування  передбачає рішення суду", - зазначив Павло Петренко.

Як розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, що дехто із боржників на Львівщині за три місяці по 30-40 разів перетинають польський кордон.

"Відтак, якщо ми обмежимо їхнє право на виїзд, то вони погасять усі борги", - зазначив Ярослав Жукровський.

За словами міністра юстиції, зараз у міністерстві є ідея зробити більш жорсткі правила поводження із законом в частині заборони виїзду за кордон боржникам по аліментах.

"Є ідея  обмежити їх в праві вчиняти цивільно-правові дії. Тобто, якщо ти не платиш гроші за свою дитину, то ти не можеш ні мати свій бізнес, ні керувати компанією, ні укладати певні угоди", - запевнив Павло Петренко.

"На Львівщині ми зробили антирейтинг суддів, які найбільше відмовлять у задоволені позову про заборону виїзду за кордом чоловікам-боржникам. Такий список спершу має пройти перевірку у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, а вже наприкінці року з'явитися у публічному доступі", - додав Ярослав Жукровський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ