Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині майже 12 млрд грн планують скерувати на фінансування медичної галузі

Бюджет 2023 року як і минулого року є бюджетом воєнного часу, адже потреби оборони сягають половини усіх витрат. Проте про охорону здоров'я теж не забули.

У 2023 році видатки зведеного бюджету країни на охорону здоров’я становлять близько 207 млрд гривень, інформують в ЛОДА. 

На фінансування комунальних некомерційних медичних підприємств  Львівщини передбачається спрямувати 11,8 млрд гривень.  Зокрема, з державного бюджету на оплату послуг за програмою медичних гарантій планується виділити 9,9 млрд грн та надати субвенцію обласному бюджету на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я в сумі 122 млн гривень. Видатки галузі з місцевих бюджетів заплановані в розмірі 1,8 млрд  гривень.

З початку реформування системи  охорони здоров’я (2018 рік) видатки на медичну галузь Львівщини зросли вдвічі, що на 40% перевищує ріст інфляції. 

Попри воєнний стан, кошти, виділені з державного та місцевих  бюджетів, дають змогу забезпечити безперервність надання необхідних медичних послуг населенню Львівщини та реабілітацію захисників і захисниць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ