Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині міркують, як ефективніше бороти з контрабандою

Вчора, 5 липня, у Львівській ОДА відбулось засідання Координаційної робочої групи з питань підвищення ефективності роботи митних органів, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зазначимо, що 21 червня під час Всеукраїнської селекторної наради з питань боротьби із контрабандними схемами на кордоні України під головуванням Прем’єр-міністр України Володимира Гройсмана голова Львівської ОДА Олег Синютка висловив пропозицію створити координаційну раду, в яку входитимуть представники усіх правоохоронних органів, для синхронізації  дій та створення пропозицій в постійному режимі щодо боротьби з контрабандою.

Очільник Львівщини запропонував створити єдину базу даних, якою зможуть послуговуватися усі служби на кордоні, а також озвучив пропозицію щодо спільного із закордонними колегами догляду вантажів, що в’їжджають на територію України.

«Робоча група була створена з метою надати центральним органам влади пропозиції щодо забезпечення запобігання контрабанді», - зазначив Олег Синютка.

У межах засідання, Координаційна робоча група, до якої увійшли представники Прокуратури  Львівської області, Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Львівській області. Львівської митниці Державної фіскальної служби, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, а також Львівської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, поширила низку питань, серед яких:

Технічне оснащення митних постів із зобов’язанням кожного працівника мати нагрудні камери для відеофіксації його діяльності;

Оголошення відкритого конкурсу на посаду працівників Митної служби;

Створення на митних пунктах пропуску окремої спільної з сусідніми державами  смуги руху для  транспортних засобів, що переміщують товари у режимі «TaxFree»;

Ініціювання внесення змін до ККУкраїни щодо притягнення до кримінальної відповідальності за товарну контрабанду як декларанта, так і особу, відповідальну за фінансове врегулювання митного оформлення та інші.

За результатами засідання Координаційна робоча група доопрацює пропозиції щодо підвищення ефективності роботи митних органів задля подальшого їх скерування до Кабінету Міністрів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ