Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині модернізують 20 бібліотечних просторів

Про це повідомили під час онлайн-наради з керівниками громад області, інформують в ЛОДА.

Проєкт передбачає забезпечення всіх необхідних умов для того, щоб бібліотеки стали цікавими для відвідувачів і поєднували різні способи проведення дозвілля, зокрема, капітальні та поточні ремонти, зонування приміщення, закупівлю необхідної техніки (проєктори, комп’ютери, планшети і т.д.), проведення майстер-класів та навчально-розважальних заходів, облаштування ігрових площ тощо.

Як розповів профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, облаштування бібліотек відбуватиметься на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

«Метою проєкту є якісне наповнення бібліотечного простору, який буде відповідати вимогам часу,  буде комфортним, сучасним, відкритим, і доступним, щоб жителі громади хотіли (і могли) прийти туди, почували себе зручно, вільно й затишно.

До 10 березня у громадах мають обрати бібліотеки, які включать у проєкт, та скерувати відповідного листа до обласної адміністрації. Після цього, до кінця березня, – сформувати візуалізацію бібліотечного простору та скласти кошторис витрат, який ми спільно обговоримо та визначимо частки співфінансування.

Перелік громад, у яких реалізовуватимуть проєкт, склали у департаменті з питань, культури, національностей те релігій, при виборі громад орієнтувалися на найбільший контингент відвідувачів бібліотек», – пояснив Іван Собко.

Завершити модернізацію перших 20 бібліотек планують восени цього року. Окрім того, у департаменті напрацювали рекомендації та бачення щодо облаштування простору в оновлених бібліотеках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ