Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині можуть закрити двадцять великих підприємств

На Львівщині планують закрити близько двадцяти підприємств - про це сьогодні під час прес-конференції перший заступник голови Об’єднання профспілок Львівщини Михайло Будзан.
„Деякі заводи, як от дрогобицький Долотний завод та Завод автокранів, вже заявили про тимчасове припинення роботи, але, найімовірніше, вони не відновлять свою роботу. До нас уже поступає інформація про можливі страйки та збурення профспілок”, - сказав Михайло Будзан. Під загрозою опинилися здебільшого підприємства з іноземними інвестиціями. За оцінками роботодавців криза в Україні на 80% є українською, і лише опосередковано спричинена кризою в Європі. „Український бізнес позбавлений грошей, адже банки позичили кошти за кордоном. Через їх відтік підприємці не можуть взяти позику, щоб підтримати на плаву своє підприємство. Насправді дуже важкими будуть січень та лютий, саме тоді дадуться взнаки усі промахи економічної політики”, - прокоментував президент Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес. Попит на товари зменшився в листопаді, а до кінця року може ще впасти. Основним дестабілізаційним чинником підприємці називають фінансово-кредитну політику держави.
Частина підприємств знову може перейти на тіньовий ринок. „Правоохоронці знають хто і як працює. Зокрема на Старосамбірщині в тіні працює більше ста пилорам, але вивести їх з тіні через невідповідне законодавство є великою проблемою”, - прокоментував ситуацію Іван Ривак, голова Львівського об’єднання організацій законодавців.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ