Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині на хабарі затримали двох посадовців

На Львівщині посадовець міськради та директор комунального підприємства організували схему «відкату» за укладеним договором поставки піску. Для безперешкодного перерахування коштів із місцевого бюджету вони вимагали від підприємця 14% від вартості угоди.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, заступник голови одного із міст Львівщини та директор комунального підприємства вимагали «відкат» від приватного підприємця. Він займався постачанням піску на замовлення комунального підприємства, що перебуває у підпорядкуванні міської ради.

За даними Нацполіції, фігуранти організували схему «відкату» за укладеним договором поставки товару – для безперешкодного перерахування коштів із місцевого бюджету зловмисники вимагали від підприємця 14% від вартості угоди. Зокрема, посадовці обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору і в оплаті за поставлений пісок. А також не створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором.

За результатами проведення тендерної процедури закупівлі один із підприємців регіону повинен був поставити місцевому комунальному підприємству 620 тонн піску на загальну суму понад 300 тисяч гривень.

Відповідно, посадовці одержали від підприємця 42 тисячі гривень «відкату» – по 21 тисячі гривень кожен. Обох затримали під час отримання грошей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ