Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Львівщині на одне робоче місце претендують двоє безробітних

У порівнянні з довоєнним 2021 у цьому році кількість безробітних на Львівщині зменшилась удвічі.

Як розповів Василь Барилюк, директор Львівського обласного центру зайнятості, під час брифінгу у медіацентрі “Україна”, торік у вересні на обліку центру перебувало понад 16 тисяч безробітних, зараз їх більше як вісім тисяч. 

Середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці області, наближається до десяти тисяч гривень, що на тисячу більше, ніж у 2021 році. 

Від початку повномасштабного вторгнення критична ситуація на ринку праці тривала у березні-квітні. 

“Ситуація була доволі складна, особливо з погляду співпраці з роботодавцями, подачі заявок на вакансії  тощо. Ринок певною мірою завмер і не було зрозуміло що буде далі. Частина роботодавців звільняли працівників, але більшість керівників зберегли колективи”, – зокрема сказав Василь Барилюк. 

У межах держпідтримки роботодавці могли отримати відшкодування за працевлаштування переселених осіб, а працівники – компенсацію від центру зайнятості за часткове безробіття на час, коли підприємство зупиняло свою роботу. 

Державний кошторис центру зайнятості суттєво зменшився, зазначив Василь Барилюк. Станом на нині порівняно з попереднім роком безробітним особам, які перебувають на обліку, центр виплатив на 259 мільйонів менше.  

Якщо порівнювати кількість безробітних у співвідношенні до вакансій, на Львівщині цей показник фіксує двох безробітних на одне робоче місце. Це найкращий показник в країні, додав очільник обласного центру зайнятості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ