Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині нагородили переможців обласного конкурсу «Історія Української державності»

Переможці отримали грошові винагороди за проведені історичні дослідження подій становлення української державності.

Сьогодні, 5 жовтня, у ЛОДА нагородили п’ятьох переможців, які отримали грошові винагороди за проведені історичні дослідження подій становлення української державності та їхні науково-публіцистичні статті.

На конкурс подавалися пропозиції науковців на обрані теми, в кожній з яких конкурсна комісія визначила переможця, який отримав грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень. Сертифікати вручив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

Переможцями стали:

  • Ольга Щодра з науковою роботою на тему «Українська державність в епоху середньовіччя: генеза і розвиток в княжу добу»;
  • Андрій Заяць – «Козацько-гетьманська держава»;
  • Віктор Голубко – «Українська державність доби Української Революції 1917-1921 років»;
  • Олеся Ісаюк – «Зерна між жорнами: Карпатська Україна і Акт відновлення Української держави»;
  • Павло Артимишин – «Від «кравчучок» до «Джавелінів»: становлення Української державності у пострадянську добу (1991–2023)».

Обласний конкурс «Історія Української державності» стартував у квітні цьогоріч. Його основна мета –  сприяти науковцям у проведенні історичних досліджень подій становлення української державності.

Бюджет конкурсу в межах Програми відновлення, збереження національної пам’яті та протокольних заходів у Львівській області на 2023 рік склав 150 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ