Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині облікують самозаліснені й придатні для створення лісів ділянки

У Львівській обласній військовій адміністрації під головуванням заступника начальника Львівської ОВА Юрія Бучка відбулася нарада щодо обліку та передачі самозалісених і придатних для створення лісів земельних ділянок.

Участь у нараді взяли представники Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Львівської обласної прокуратури, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України», обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства  «Галсільліс» та органів місцевого самоврядування.

Зазначаємо, що на виконання Указу Президента України від 29.09.2022 року № 675 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29.09.2022 року», доручення начальника Львівської обласної військової адміністрації від 02.11.2022 року №47/0/6-22ВА, «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період», органами місцевого сомоврядування, районними адміністраціями спільно з постійними лісокористувачами проведено інвентаризацію самозалісених та придатних для створення лісів земель.

Начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека поінформував присутніх про результати проведеної інвентаризації самозалісених земель та придатних для створення лісів земельних ділянок.

На даний час  в межах області визначено 4211 га самозалісених земель та 9926 га ненаданих у постійне користування лісогосподарським підприємствам лісів.

Станом на тепер отримано дві позитивні відповіді щодо можливої передачі лісогосподарським підприємствам 9,3 га самозалісених земель по Красненській та Трускавецькій ТГ.

Акцентовано увагу на проблемних питаннях щодо віднесення до самозалісених земель, їх передачі в користування державним або комунальним лісогосподарським підприємствам, а також необхідності вжиття заходів із забезпечення охорони та ведення лісового господарства на не наданих для ведення лісового господарства лісових землях, що перебувають у комунальній власності.

Наголошено на необхідності посилення консолідованої співпраці постійних лісокористувачів та органів місцевого самоврядування.

За підсумками наради начальникам районних військових адміністрацій спільно з головами міських, сільських та селищних громад, Карпатським лісовим офісом ДП «Ліси України», ОКС ЛГП «Галсільліс» дано доручення актуалізувати переліки самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок в межах територіальних громад.

На підставі отриманої інформації Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства направлятиме подання до органів місцевого самоврядування щодо їх віднесення до самозалісненпих земельних ділянок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ