Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині перевірили готовність Пунктів Незламності

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
У Львівському, Дрогобицькому, Стрийському та Яворівському районах відбулись вибіркові перевірки наявних Пунктів Незламності. Про це повідомили у Львівській ОВА.

У Львівській області налічують 864 Пунктів Незламності. Основне їхнє завдання – забезпечити населення усім необхідним у разі виникнення критичної ситуації. Йдеться про відключення світла, зникнення мобільного зв’язку тощо.

До перевірок залучили працівників департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА та фахівців ГУ ДСНС України у Львівській області.

«Основне завдання органів місцевої влади та місцевого самоврядування – забезпечити жителів Львівської області першочерговими потребами у теплі, та зв’язку у разі порушення системи тепло- та енергопостачання», – розповів директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Ігор Туз.

У підсумку перевірили понад 40 Пунктів Незламності. Суттєвих недоліків, що можуть критично вплинути на їх роботу, не знайшли. Всі перевірені пункти готові до роботи та виконання покладених на них функцій. Однак є пункти, яким потрібно збільшити резерви паливно-мастильних та інших розхідних матеріалів для забезпечення їхньої довготривалої роботи у разі потреби.

Впродовж 2023 року органи місцевого самоврядування провели відповідну роботу щодо удосконалення діяльності Пунктів Незламності, в результаті чого суттєво покращився рівень їх утримання та використання. За результатами проведеної перевірки визначено першочергові заходи, які покращать перелік послуг, що надаватимуться населенню у разі виникнення такої потреби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ