Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самбірському районі перевірили готовність реагування на надзвичайні події

У період з 17 по 23 жовтня фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області проводили планову комплексну перевірку Самбірської міської ланки та Самбірської районної ланки Львівської обласної територіальної підсистеми Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Рятувальники перевірили готовність спеціалізованих служб цивільного захисту району до реагування на надзвичайні ситуації. Очолив комісію начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Львівській області Олег Горохівський, який зазначив: «До перевірки долучили 10 новостворених об’єднаних територіальних громад, які знаходяться на території Самбірського району. Відповідальним за цивільних захист особам ми роз’яснили вимоги законодавства стосовно питань забезпечення цивільного захисту населення в межах громади».

Однією з складових системи цивільного захисту є система оповіщення населення. Саме на її роботу фахівці ДСНС звернули особливу увагу. Рятувальники перевірили роботу системи на території Бабинської об’єднаної територіальної громади та міста Самбора.

Перед проведенням навчань голова Бабинської ОТГ попередила мешканців про навчальну тривогу, й попросила усіх зберігати спокій та не панікувати. Далі увімкнули сирени, які лунали у кожному куточку села. Власне, ефективність роботи системи оцінюють за критерієм, коли усі мешканці населеного пункту повинні чути сирени та знати, як себе поводити.

Під час перевірки системи оповіщення Самбірської міської ланки, додатково було обладнано виїзну систему оповіщення. Такий метод використали суміжно із класичним оповіщенням. Автомобіль, обладнаний динаміками та сиреною, рухався вулицями міста та оповіщав про навчальну тривогу.

Під час перевірки рятувальники також надали методичну допомогу відповідальним особам щодо облаштування кутків цивільного захисту. Вони повинні містити алгоритми дій населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, і бути встановленими у адміністративній будівлі, де перебуває керівництва об’єднаної територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ