Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують налагодити залізничне сполучення між станцією Хирів і Польщею

Працівники управління транспорту та зв’язку спільно з представниками організації "Лінія ю.а", Регіональної Філії "Львівська залізниця" та проєктними організаціями здійснили виїзд на територію Хирівської і Добромильської територіальних громад. На місці оглянули залізничну колію на дільниці Старжава - Хирів - Нижанковичі, щоб визначити проєктувальні роботи.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Хирівська та Добромильська територіальні громади, територією яких проходить ця залізниця, задекларували готовність виступити замовниками розробки проєктно-кошторисної документації для відновлення даної ділянки. Під час виїзду визначили технічні завдання, які необхідно врахувати під час складання проєктно-кошторисної документації. При цьому, напрацьовується механізм відновлення залізничного сполучення Загуж (Польща) - Хирів (Україна) з продовженням маршруту в напрямку Нижанковичі (Україна) — Перемишль (Польща).

"На черговій конференції "Європа Карпат", яка відбулася 13-14 травня 2022 року у Красічинському замку міністри інфраструктури України та Польщі вчергове підтвердили важливість відновлення даного сполучення, як і інших нечинних у теперішній час залізничних пунктів пропуску і задекларували продовження робіт у цьому напрямку. Учасники конференції особливо відзначили важливість відновлення колись наявних залізничних сполучень з точки зору перенаправлення експорту української продукції з заблокованих українських портів і використання для цього потужностей залізничного транспорту", - зазначив заступник начальника ЛОВА Юрій Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ