Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують покращити прикордонну інфраструктуру

Обласні депутати ініціюють покращення прикордонної інфраструктури біля міжнародних пунктів пропуску на кордоні з ЄС, інформує ЛОР.
Фото: Олена Ляхович

У середу, 12 жовтня, депутати облради провели зустріч із представниками Львівської митниці ДФС, Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України та експертів від громадських організацій.

Представники депутатських комісій оглянули два міжнародні пункти пропуску на кордоні України із Європейським Союзом.

Під час візиту зокрема йшлося про необхідність оснащення пунктів пропуску додатковими сканувальними системами стаціонарного типу та автомобільними вагами.

"Ми відвідали два пункти пропуску з української сторони – "Краківець" та "Шегині", проаналізували можливості облаштування сервісних зон. Такі зони забезпечать комфортні умови перебування для водіїв, які очікують на перетин кордону. Великогабаритні транспортні засоби, автобуси, повинні знаходиться на облаштованих стоянках, а не на дорогах вздовж населених пунктів поблизу кордону. На пункті пропуску Краківець ми побачили успішний результат створення такої сервісної зони за приватні інвестиції. Цей досвід варто поширювати й на інших пунктах пропуску", – розповів заступник голови комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Тарас Подвірний

Депутати обговорять пропозиції створення сервісних зон з органами місцевого самоврядування, ГО, працівниками митниці та правоохоронними органами.

Як повідомили у ЛОР, за результатами спільної роботи планується напрацювати план дій щодо облаштування прикордоння, оскільки Львівщина є прикордонним регіоном. В умовах війни особливо треба максимально швидко підвищити пропускну здатність пунктів пропуску, забезпечити порядок та комфорт. 

"Вздовж західного кордону нашої області є 6 пунктів пропуску. Обласна рада розуміє всі ці потреби часу і готова співфінансувати та сприяти у всіх питаннях покращення українських воріт до ЄС. Виїзне засідання комісії дозволяє нам оглянути вже зроблене, оцінити потребу і шукати кошти, щоб разом із державою зробити все наразі можливе. Адже розвиток прикордонної інфраструктури й логістики важливе також для розвитку економіки нашого регіону", – пояснив депутат Захар Миляник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ