Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують придбати помешкання для 39 дітей-сиріт

Цього року для придбання житла дітям-сиротам з обласного бюджету скерували понад 8 млн грн. За ці кошти планують придбати помешкання для 39 дітей-сиріт.
фото - пресслужба ЛОР

Про це йшлося сьогодні, 23 листопада, під час засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, - інформує пресслужба ЛОР.

"Тішимося, що Регіональна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області виконана на 100%. Так, за підсумками року планують закупити 34 квартири для 39 дітей-сиріт на загальну суму з обласного бюджету – 8,16 млн грн. Це результат спільної злагодженої роботи", - зауважив начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод висловив переконання, що, беручи до уваги успішну реалізацію Програми, необхідно збільшувати на 2022 рік її фінансування. 

"Ми маємо демонструвати позитивну динаміку і надалі. Адже і територіальні громади, думаю, зможуть збільшити свою участь в нашій обласній Програмі. Обласна програма закупівлі житла дітям-сиротам та особам з їх числа - для мене дуже особлива, бо стосується тих, хто особливо потребує нашої підтримки і підмоги в житті", - наголосив Юрій Холод.

Цього разу члени комісії розглянули пропозиції територіальних громад щодо виділення коштів з обласного бюджету для співфінансування закупівлі житла п’ятьом дітям-сиротам.

Відтак співфінансування нададуть: Радехівська міська рада спільно з Червоноградською районною державною адміністрацією (дві однокімнатні квартири), Червоноградська територіальна громада (однокімнатна квартира), Судововишнянська територіальна громада (дві однокімнатні квартири).

"Загальна вартість цих п’ятьох об’єктів – 2,1 млн грн, з яких кошти обласного бюджету – 1,03 млн грн, фінансовий ресурс місцевих бюджетів – 1,1 млн грн", - поінформував голова комісії з питань соціального захисту, прав людини, дітей та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ