Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині почали сіяти соняшник та ярий ріпак

Наприкінці минулого тижня аграрії чотирьох районів Львівської області розпочали посів групи технічних культур, а саме соняшника та ярого ріпака, повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

У порівнянні з минулим роком соняшник розпочали сіяти на 6 днів пізніше, повідомляють на сайті ЛОДА. 

Станом на зараз за оперативними даними департаменту ярих технічних культур посіяли на площі 10,7 тис. га (6 % до прогнозу). З цієї кількості цукрового буряка посіяли на 7,8 тис. га,  ярого ріпака на площі 0,7 тис. га у Золочівському та Львівському районах, соняшника на площі 2,3 тис. га у Стрийському та Червоноградському районах. У порівнянні з минулим роком соняшник розпочали сіяти на 6 днів пізніше.

«Одна із особливостей цьогорічних весняно-польових робіт полягає у тому, що агрометеорологічні умови посіву для різних культур збігаються у часі, тому аграрії області паралельно проводять посів як ранніх культур, так і пізніх, враховуючи стан  грунту та умови конкретного поля», - зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту  агропромислового розвитку Львівської ОВА.

У всіх категоріях господарств Львівщини продовжують посів ранніх зернових. Станом на середину квітня загальна площа посівів ярого ячменю, пшениці, вівса та гороху складає 22 тис. га, або  понад 50% до прогнозу.  У комерційному секторі посіяно 9 тис. га (63%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ