Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині погасили поштову марку, присвячену Павлу Скоропадському

Сьогодні, 18 травня, у Львівській ОВА відбулось урочисте спецпогашення поштової марки, присвяченої видатній постаті в історії нашої держави, останньому Гетьману України Павлу Скоропадському. Марку погасили у 150-ту річницю від дня його народження.

Тираж марки складає тисяча примірників.

«Сьогоднішня подія ще раз підкреслює важливість розуміння нашої історії. Вшановуємо наших героїв не тільки сьогодення, але й минулого. Павло Скоропадський точно непересічна людина, він – не лише державний діяч, але людина, яка започаткувала багато державотворчих процесів, що стали рушійними в тих чи інших галузях нашої держави. Надзвичайно важливо, щоб ми сьогодні дивились на особу Скоропадського не суто через призму шаблону, який закладений в підручниках історії, а більш як на людину, яка жила і робила державницькі вчинки в складних історичних, політичних умовах. Погашення марки – додаткова можливість привернути увагу до цієї непересічної постаті», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Марка, присвячена Павлу Скоропадському, є третьою зі серії «Слава Україні» в межах ініціативи «Власна марка». Першу присвятили Степанові Бандері, другу – Тарасові Шевченку. Серія  розповідає про давніх і сучасних Героїв України та має на меті краще познайомити з ними людей з різних куточків світу.

«На марці зображений вислів Павла Скоропадського: «Я так вірю в правду свого діла і що воно не загине», і він дійсно щиро вірив в свою справу. Павло Скоропадський надзвичайно цікавий, адже він працював в таких умовах, які зараз перегукуються з теперішніми: внутрішніх та зовнішніх ворогів багато, тим не менше, він досяг хорошого результату. Цією маркою ми закликаємо, щоб люди вивчали своїх пращурів, їх досвід», – додав директор Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євген Савчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ