Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині посіяли жолуді

У Низівському лісництві ДП"Жовківський лісгосп" насіння жолудя дуба звичайного висіяли у міжряддя однорічної сосни, щоб максимально раціонально використати землю.

Навесні, коли жолуді якраз почнуть активно формувати коріння, сосну заберуть для створення лісових культур. Таким чином сіянці дуба матимуть більше місця для формування міцної кореневої системи.

Рядки, в які висіяли жолуді, лісівники накривають агроволокном, щоб захистити насіння від гризунів та інших шкідників.

Варто зазначити, що цьогорічний урожай жолудів на дібровах лісових масивів ДП «Жовківський лісгосп» дуже порадував лісівників підприємства - планову позначку в 3500 кілограм вже перетнули, а збір і далі триває. Заготівлю жолудя проводять усі лісництва у генетичному резерваті на постійній лісонасіннєвій ділянці В’язівського лісництва (кв.54, виділ 2). Саме там дубові велетні дають генетично стійке, якісне насіння.

До слова, для отримання повноцінного сіянця дуба потрібно близько двох років. Спочатку деревце росте повільно, але корінь першого ж літа проникає вглиб на метр і активно розгалужується. Цей процес триває орієнтовно 10 років і лише після цього дубок починає стрімко тягнутися вгору. Лісівники підприємства кажуть, що так дерево немовби поспішає наздогнати втрачений час!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ