Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині посилять контроль за діяльністю посередників у працевлаштуванні за кордоном

Як інформують у прес-службі Львівської ОДА, станом на 01.11.2018 у Львівській області 96 компаній займаються працевлаштуванням громадян за кордоном і мають відповідні ліцензії на таку діяльність, які видані Міністерством соціальної політики України.

Більша частина згаданих суб’єктів господарювання порушують ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. З огляду на це обласна державна адміністрація здійснює низку заходів щодо врегулювання діяльності згаданих компаній.

Зокрема, скеровано звернення до Міністерства соціальної політики України з ініціативою анулювати ліцензії суб’єктам господарювання, які порушують ліцензійні умови та запропоновано посилити контроль за діяльністю посередників у працевлаштуванні за кордоном.

На даний час час Верховною Радою України у першому читанні прийнято проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Згаданий законопроект готується до повторного другого читання.

Законопроектом суттєво посилюється контроль за діяльністю посередників у працевлаштуванні за кордоном, надаються повноваження Міністерству соціальної політики на здійснення позапланових перевірок ліцензіатів у разі виникнення ризику ситуації потрапляння осіб у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, виявлення у загальнодоступних інформаційних ресурсах інформації, що свідчить про порушення ліцензіатом  вимог щодо провадження діяльності із посередництва у працевлаштуванні за кордоном тощо.

Принагідно інформуємо, що однією з підстав анулювання ліцензії суб’єктам господарювання, що займаються працевлаштуванням за кордоном,  є обґрунтоване звернення громадянина про порушення його прав.

З огляду на це, у разі порушення згаданими компаніями Ваших прав, звертайтеся до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  (конт. тел.2613107).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ