Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині працівниця міськради відсудила у депутата 7,5 тис. грн

На Львівщині працівниця міської ради відсудила на Львівщині працівниця Рудківської міськради. Про це 7 лютого повідомили на сайті "5 канал".
Фото 5 канал

Сім з половиною тисяч гривень відсудила на Львівщині працівниця Рудківської міськради. Позивалася до місцевого депутата, за образливий допис на її адресу в соцмережах. Депутат назвав жінку "бабусею бальзаківського віку" і "аферисткою". 

У своєму пості Михайло Міхняка закликав виключити Ганну Городник з виконавчого комітету міської ради та кілька разів вживав образливі вислови.

"Мене обурило найбільше то, що він там писав, що я аферистка. Якщо я аферистка, то йди в суд, йди доказуй, що я аферистка. Мене обурило, що він таке моє вуличне прізвисько Шурачка, мене обурило те, що бальзаківського віку, він навіть не знав, що бальзаківський вік від 30 до 35 років, а мені, слава Богу, 63. Я дуже навіть рада, що він мене назвав бабусею бальзаківського віку", – каже членкиня виконавчого комітету Рудківської міськради Ганна Городник.

Жінка каже, зневажливі порівняння депутата неабияк вплинули на її репутацію та здоров'я.

"В мене ті пости дуже стурбували, тому що я не знала ні людини, ніколи його не бачила, ніяких стосунків з ним не мала. Я дуже розхвилювалася, мене почала боліти сильно голова, і почало боліти в ділянці серця, піднявся тиск", – згадує Ганна Городник.

Скандальний допис депутата обурив також і друзів пані Ганни.

"Тим паче, якщо це йдеться ще й про жінку, і члена міськвиконкому. Очевидно, членом міськвиконкому просто так не обирають, за щось за минуле, за теперішнє, і за реальність. Мене не те, що зачепило, навіть обурило", – розповідає товариш Ганни Микола Сенейко.

Невдовзі Ганна Городник вирішила подати позов до суду. Під час розгляду справи Михайло Міхняк своєї вини не визнав.

"Посилався на те, що бабуля бальзаківського віку, посилаючись весь час на автора, класика Оноре де Бальзака, що це є зовсім пристойне висловлювання. Ну, але як бути з тим, що вона поряд з бабулею бальзаківського віку, була іменована як аферистка. Він спростувати цього не міг", – повідомила суддя Самбірського міського суду Ганна Карнасевич. 

Зрештою, суд став на бік позивачки та зобов'язав Михайла Міхняка компенсувати жінці сім з половиною тисяч гривень за лікування та моральну шкоду.

"Враховуючи глибину страждань, і враховуючи те, що позивач у повному обсязі визнав заявлені нею позовні вимоги, суд постановив рішення", – каже суддя Ганна Карнасевич.

Допоки місцевий депутат грошей не сплатив. У Рудковській міській раді його бачать рідко.

"Звичайно, знаю як депутата, нічого такого не можу сказати. Він цікавий, він має своєрідний характер, щось там так особливо, щось позитивного не можу сказати", – розповідає секретар Рудківської міськради Оксана Походжай.

Нині Михайло Міхняк перебуває за кордоном. У соцмережах він відповів знімальній групі, що ображати пані Ганну наміру не мав.

Також депутат запевнив, що тимчасово не працює, тому компенсацію жінці виплачуватиме частинами.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львівська область, "5 канал"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ