Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині презентували каталог ʺЕкспортний потенціал Львівщиниʺ

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/4
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛМР, сьогодні, 12 березня, стартував III Львівський експортний форум. Захід об’єднав понад сотню експертів, підприємців, представників державних установ та ділових кіл.

Eчасників привітав перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський. У вітальному слові він зазначив, що Львівщина є одним з лідерів у створенні сприятливого середовища для експорту українських товарів і продукції, а метою форуму є подальший розвиток експортної діяльності регіону та України, вироблення ефективних механізмів її підтримки, пошуку нових ринків для продукції наших підприємств.

ʺПідтримка вітчизняних підприємств-експортерів забезпечує приріст обсягів виробництва, зростання податкових надходжень до бюджету та створення додаткових робочих місць. Підприємства малого та середнього бізнесу при виході на зовнішні ринки зустрічаються з багатьма проблемами. Це зокрема і жорсткі вимоги щодо дотримання норм безпеки продукції для громадян і довкілля, дороговартісні і складні процедури сертифікації продукції. Саме із цією метою у Львівській облдержадміністрації було створено Службу експортера напрямком роботи якої є підтримка та допомога бізнесу Львівщини заявити про себе на міжнародних ринкахʺ,-  зазначив Василь Лозинський.

Детальніше про роботу Служби експортера присутнім розповіла начальник відділу розвитку торгівлі і підприємництва Львівської ОДА Христина Каліш.

ʺОсновними напрямками роботи служби є супровід підприємств-експортерів, організація торгових місій, промоція підприємств-експортерів Львівської області, освіта для експортерівʺ,-  зазначила вона.

Також Христина Каліш презентувала промоційне видання  – каталог ʺЕкспортний потенціал Львівщиниʺ та розповіла про роботу Школи експортера для початківців - ініціативу яку спільно реалізувала Львівська ОДА, Львівська торгово-промислова палата, НУ ʺЛьвівська Політехнікаʺ та Асоціація професійних митних посередників.

Відтак, в межах форуму учасники обговорять можливості та перспективи підтримки експорту українських підприємств, зарубіжний досвід просування на зовнішні ринки. Також відбудуться виступи експертів, дискусії, презентації компаній.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, стартувала реєстрація на Lviv Media Forum 2020.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ