Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині презентували Центр підтримки експорту

На Львівщині запрацював Центр підтримки експорту. Основним завданням Центру є сприяння виходу підприємств Львівщини на зовнішні ринки. Про це йшлося сьогодні, 10 травня, під час брифінгу у Львівській торгово-промисловій палаті. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«2017 рік ми закінчили із позначкою понад 20 % приросту експорту, за два місяці 2018 року ми маємо уже 21 % і це зумовлює пошук нових можливостей для підтримки наших експортерів. Є велика ніша, яка стосується навчання, консультацій, технічної підтримки, в тому числі посередництва, відтак, рішення про створення Центру підтримки експорту є дуже правильним і виправданим. Ми сподіваємось, що і сектор з просування експорту при Львівській ОДА і Центр дійсно нададуть експортерам ті можливості і ті послуги, які необхідні для виходу на зовнішні ринки. І сьогодні для цього є всі підстави: це і розвиток промисловості, виробництва, великі можливості по якості продукції та потенціалу тих суб’єктів господарювання, які ще можливо не є експортерами, але орієнтуються на зовнішній ринок», - зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

Центр підтримки експорту діє як складова мережі Центрів підтримки експорту Торгово-промислової палати (ТТП) України, до якої входять Координаційний центр підтримки експорту ТПП України, Гаряча лінія з питань експорту до ЄС ТПП України, регіональні Центри підтримки експорту.

«За останні роки експорт з України, особливо в країни Європейського Союзу, значно збільшився. Цьому сприяло підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Відтак, виникла необхідність в створенні такого центру з метою допомоги нашим підприємцям у їх інформуванні, наданні консультацій та пошуку міжнародних партнерів», - розповів президент Львівської торгово-промислової палати Дмитро Афтанас.

Серед функцій Центру - консультації для здійснення експорту до країн ЄС сертифікованими консультантами, сертифікати походження та експертиза, підтримка на світових ринках, міжнародні виставки та форуми, ділові місїі, тренінги та семінари, видання для експортерів,  співпраця з Комітетом з питань зовнішньоекономічної діяльності при Львівській ТПП, співпраця з мережею партнерів, підтримка пошуку  партнерів для українських компаній в «Європейській Мережі Підприємств» (Enterprise Europe Network).

«Львівська ОДА і сектор підтримки експорту зокрема - один з ключових партнерів у роботі новоствореного Центру, і це своєрідна сенергія влади і бізнесу, в межах якої ми здійснюємо консультації та підтримку бізнесу. Серед ключових напрямків роботи Центру є послуги і консультації. Також це навчання до якого ми залучаємо кращих тренерів та експертів, як українських так і закордонних. Важливим напрямком є просування наших товарів: пошук партнерів, клієнтів, диструб’юторів, покупців закордоном. Четвертим напрямком нашої роботи є постійний контакт із нашими підприємцями, щоб знати їхні потреби для ефективного експорту», - розповів керівник Центру підтримки експорту, віце-президент Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд.

Додамо, що працівники Центру вже надали підтримку понад 50 українським підприємствам, які працюють в галузі виробництва кондитерських виробів, ягід, меду, вимірювальних приладів, одягу, насіння, виробів з дерева, сувенірів, торфу та його похідних, паперових виробів тощо.

Центру підтримки експорту Львівської торгово-промислової палати працює за адресою: м. Львів, Стрийський парк,14. Первинна косультація є безкоштовною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ