Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині презентували виставку щодо протидії торгівлі людьми "Очікування Vs Реальність"

Як повідомили 27 серпня у пресслужбі ЛОДА, з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми та з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгiвлi людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить, Мінсоцполітики у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції, Громадською спілкою "А21 Україна" виготовлено інсталяцію "Очікування Vs Реальність".

Виставку вже експонували у м. Києві, Рівному та Івано-Франківську, а сьогодні, 27 серпня, презентували і у Львові.  Експонуватиметься у місті Лева "Очікування Vs Реальність"  до 2 вересня та далі вирушить іншими містами України.

1/2

Метою виставки є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку "Очікування" з приємними, але нелегальними, умовами працевлаштування, а з іншого боку "Реальність" – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації. Крім того, одна з конструкцій містить поради, як українці можуть захистити себе. Кожне зображення також матиме QR-код з посиланням на сайт, де можна буде прочитати повну історію постраждалого та дізнатись, як відбувся порятунок головного героя історії.

Відвідувачі виставки мають можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Зазначимо, що у Львові виставку можна переглянути у сквері «На валах» (між вулицями Підвальною і Винниченка).

1/2

"Інсталяція, яку сьогодні презентуємо, є привернення уваги до проблем торгівлі людьми та сучасного рабства, до проблем тих людей, які від цього постраждали. Україну, як і інші європейські країни не оминула ця проблематика. На Львівщині є 34 особли зі статусом особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Зазвичай людт замовчують про цю проблему, не хочуть про неї говорити, а у деяких випадках - не розуміють, що стали жертвами. Ми хочемо, щоб якомога більша кількість людей ознайомилась із цією виставкою і знала про усі ризики", - зазначила директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталії Кузяк.

На важливості обізнаності населення наголосив начальник Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції у Львівській області Сергій Молотов: "Робота у цьому напрямку є надзвичайно важливою. Добре, що є такі просвітницькі заходи. Необхідно, щоб люди знали про цю проблему, та за необхідності - могли вчасно звернутися по допомогу. Ми завжди готові прийти на допомогу". 

Окрім того, у межах заходу відбулось нагородження переможців конкурсу малюнку «Живи вільно!», який був оголошений до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми департаментом соціального захисту населення. Переможцями стали: Софія Куліш (м.Львів), Анастасія Приймак (с.Твіржа, Мостиський р-н), Марта Василик (м.Новий Розділ), Ярина Скалоцька (м.Львів). Переможці отримали грамоти та заохочувальні подарунки.

"Ми працюємо над тим, щоб при оформленні на роботу - роботодавець не порушував прав людини. Більша кількість випадків щодо торгівлі людьми стосується постраждалих саме від нелегального працевлаштування. Адже людина не отримує того заробітку, який їй обіцяли, її тримають у рабських умовах. Для того, щоб запобігти цьому - значну кількість часу ми приділяємо інформуванню", - додав директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. 

1/2

До відкриття виставки долучились також здобувачі вищої освіти Інституту підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ.

Львівська обласна державна адміністрація запрошує усіх охочих до перегляду виставки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ