Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині провели навчання для рятувальників з водної безпеки

На Львівщині відбулися навчання-інструктаж для рятувальників з питань водної безпеки. Ініціатором заходу виступив департамент з питань цивільного захисту Львівської ОВА.

Навчання провели фахівці Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області спільно з працівниками відділу державного нагляду за безпекою судноплавства на річковому транспорті Подільсько-Карпатського міжрегіонального управління Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

Про це повідомляють на сайті ЛОДА. 

Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Ігор Туз нагадав про сумну статистику минулого року, коли на водних об’єктах області загинула 51 особа, включно з трьома дітьми. Він підкреслив, що головна мета таких навчань – забезпечити безпеку та зберегти життя.

«Аналіз статистики дав змогу визначити час, місця та обставини, за яких найчастіше трапляються трагічні випадки на воді. Відповідно, план інструктажу склали таким чином, щоб рятувальники могли діяти на випередження і бути готовими до будь-яких ситуацій, – зазначив начальник Центральної рятувально-водолазної служби Роман Фіца.

Під час навчань учасники ознайомилися з рятувальним обладнанням, практично відпрацювали кидання рятувального кола та інших засобів допомоги потопельникам, а також надали першу домедичну допомогу потерпілим.

«Отримання нових знань завжди позитивне явище. Але сподіваємося, що набуті знання стануть у пригоді лише під час наступних навчань з підвищення вашої кваліфікації», – підсумував Ігор Туз.

Ці навчання стали важливим кроком у підвищенні кваліфікації рятувальників та підготовці їх до літнього сезону, коли значно зростає кількість відпочивальників на водних об’єктах області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ