Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині провели реконструкцію Грушківського психоневрологічного інтернату

Як повідомили 9 листопада у Львівській ОДА, у КЗ ЛОР «Грушківський психоневрологічний інтернат» цьогоріч провели реконструкцію будівлі. Будівельні роботи здійснили у межах реалізації Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки.

«Сьогодні, окрім необхідності захисту зовнішніх кордонів нашої держави на Сході України, ми тут також маємо людей, які в силу певних обставин потребують особливого захисту. Дякую усім, хто долучився до реалізації Програми, адже енергоощадні заходи дозволять не лише покращити побут мешканців інтернату, а й зекономити фінансовий ресурс, щоб в подальшому скерувати його на потреби людей, які тут проживають»,-  зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Як розповів директор інтернату Микола Ковальчук реконструкція будівлі в межах Програми енергозбереження стала наймасштабнішим проектом за багато років існування притулку.

«15 років тому, коли я прийшов на роботу, опалювалось твердим паливом, яке не забезпечувало нормальної подачі тепла в зимовий період у кімнати, де проживають люди. Ми перейшли на газове опалення та побудували газову котельню. Завдяки цьому проекту ми модернізували нашу котельню, поставили датчики регулювання температури, які контролюють  температуру зовні і з середини автоматично. У нас постійно проживає понад сотня людей і будинок знаходиться у вітровій зоні, відтак утеплення стін, заміна вікон, усі енергозберігаючі заходи дають можливість регулювати і підтримувати необхідну температуру у кімнатах», - розповів Микола Ковальчук.

Відтак, у межах Програми здійснили утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій, замінили віконні блоки на енергозберігаючі та встановили автоматичне погодозалежне регулювання подачі теплоносія.

 «Програма реалізується вже другий рік. У цьому році окрім Грушківського психоневрологічного інтернату, зроблено роботи ще на 5 об’єктах. Наприкінці 2016 року в області було запроваджено систему енергомоніторингу, подаються онлайн дані по щодобовому споживанню по кожному об’єкту. І всі об’єкти ранжуються по питомих витратах енергоносіїв на метр квадратний і об’єкти з найбільшими витратами вибираються під модернізацію. Потім проводяться енергетичні аудити, за їх результатами визначається економічний ефект, який можна отримати від впровадження заходів з енергозбереження, після цього проводяться проектні роботи і наступним етапом йде реалізація заходів. Це об’єкти освіти, медицини, соціального захисту», - розповів  начальник управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Андрій Якубовський.

Зокрема у Грушківському інтернаті після проведених заходів з енергозбереження прогнозована економія природного газу буде складати понад 300 тисяч гривень в рік.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ