Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині провели Всеукраїнський вишкіл «Гвардієць»

В межах заходу більше сотні учасників з 10 областей України відпрацювали військові навички. Про це повідомили в пресслужбі ЛОДА.
Фото: ЛОДА

Упродовж п’яти днів на Львівщині тривав Всеукраїнський вишкіл  «Гвардієць». Він відбувся вперше в історії за спільної ініціативи Міністерства молоді та спорту України, Національної Гвардії Україна, Навчального центру імені Василя Вишиваного Національної Гвардії України та Львівської ОВА.

110 учасників, а це учні віком від 14 до 17 років, з 10 областей України (Донецька, Харківська, Сумська, Херсонська, Одеська, Миколаївська, Київська, Хмельницька, Івано-Франківська та Львівська), взяли участь у вишколі.

«Сьогодні нашим основним завданням є захист територіальної цілісності України. Тому утвердження української національної та громадянської ідентичності є одним із ключових елементів формування здатності держави протистояти внутрішнім і зовнішнім безпековим загрозам.

Готовність громадян до національного спротиву, максимальне залучення населення до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави, є одним з пріоритетів національної безпеки. 

Саме тому Всеукраїнський вишкіл «Гвардієць» має стати прикладом злагодженої співпраці органів виконавчої влади та сил безпеки й оборони у напрямі формування оборонної свідомості», — зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов.

Програма вишколу передбачала низку активностей, зокрема: показовий виступ кінологів, заняття на сучасних динамічних тренажерах БТР-4Е, виконання нормативів з вогневої підготовки, тактична медицина, мінно-вибухова безпека, тактична гра з пейнтболу, виконання практичних стрільб з АК, тренінг з елементами тімбілдінгу щодо командного згуртування, маскування позицій/техніки, контрзасадні дії, захоплення ворожого об’єкта, перегляд військової техніки, зустріч з теперішніми Героями, екскурсія замком.

«Нам дуже приємно, що цей перший Всеукраїнський вишкіл відбувається саме на Львівщині. 

Важлива і географія цього заходу, понад 100 учасників та 10 областей, показує нам, що це питання вкрай важливе і нагальне. Йдеться перш за все не про практичні навички вогневої підготовки, а насамперед розуміння молоддю, що таке Збройні сили, Національна гвардія, а також оволодіння тактичною медициною, що дуже важливо в умовах сьогодення. 

Ми готові і надалі бути центром і базою підготовки молоді не тільки в навичках, а й в мотивації та усвідомленні того, що саме молодь має бути рушійною силою до змін і силою, яка має утверджувати державність, в тому числі на полі бою.  

Щиро дякую кожному з вас за небайдужість та активність. Разом до перемоги», — наголосив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Годик. 

Як пояснили організатори, завдання вишколу — сприяти виробленню у хлопців та дівчат ціннісних орієнтирів сприйняття себе як захисника чи захисниці незалежності та територіальної цілісності України, своїх близьких, необхідності допомоги слабшим у складних обставинах. Відпрацювання військових навичок,  а саме поводження зі зброєю, в свою чергу сприятиме підвищенню престижу військової служби, особливо  підрозділів Нацгвардії.

Крім того, учасники поглибили свої знання та удосконалили практичні навички з організації вишколів, спрямованих на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку зі захисту незалежності та територіальної цілісності України, що дасть змогу провести аналогічні заходи на місцях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ