Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині проводять гірську терапію для українських захисників

Окрім військових, участь можуть взяти також їхні родини та близькі загиблих героїв.
Фото: Metta

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Львів розповіла співзасновниця ГО “Metta”, яка організовує походи ветеранів у Карпати.

“Ми намагаємося прокладати маршрути в обхід місць, популярних серед туристів. Шукаємо тишу і дику природу. При кожній групі є психолог, який працює з травмами. Але ми не форсуємо його залучення. Перш за все, даємо можливість учасникам заземлитись і відчути спілкування з природою”, – розповідає Юлія Стадницька із громадської організації “Metta”. 

Відновлення через походи в гори – це добра альтернатива типовій психологічній допомозі, яка багатьох відлякує – зізнається учасник і ветеран Владислав Коренюк.

“Часто всередині включається внутрішній протест перед відвідуванням психолога. Я про це говорив із побратимами. І вони теж кажуть, що природотерапія – це найбільш органічна  терапія. Бо відновлення полягає не стільки у присутності психолога, а в тому, як ти реагуєш на природу: гори, сонце, спів птахів. Після цього ти повертаєшся наповненим і відновленим,” – розповідає ветеран Владислав Коренюк, учасник першого виїзду гірської терапії.

У ГО "Metta" нагадують, що походи в гори у межах проєкту "Горотерапія для захисників" проводять щовихідних. 

Відтак 13 травня відбудеться похід для демобілізованих військовослужбовців.

21 травня для родин полеглих захисників.

28 травня для медиків, що працюють у військових госпіталях.

Для реєстрації охочих просять заповнити гугл форму. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ