Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області пройдуть військові навчання за стандартами НАТО

Уже наступного місяця прикордонники з Одещини поїдуть на Львівщину для спільного з військовослужбовцями ЗСУ тренування за стандартами НАТО. Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

А поки що в Міжнародному Центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, завершилася Головна конференція з планування навчання підрозділів в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U).

Більш як 30 представників з Держприкордонслужби, Збройних Сил України та США долучилися до конференції. Військові обговорювали двомісячне тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ, яке розпочнеться у першій декаді лютого і триватиме до початку квітня. Цьогоріч бійців навчатимуть українські інструктори з допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн-НАТО. Підготовка проводитиметься з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS. Українські військові тренуватимуться за стандартами НАТО для набуття кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Варто наголосити, що ПКШР Білгород-Дністровського прикордонного загону вже має досвід участі у міжнародних навчаннях. Минулого року бійці підрозділу були учасниками українсько-британських навчань Cossack Mace. Після підготовки в рамках JMTG-U планується участь комендатури в українсько-американських навчаннях «Сі-Бриз-2022».

Зазначимо, що підготовка українських прикордонників в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна була започаткована у 2020 році. За цей час діяти та взаємодіяти за стандартами НАТО навчилися прикордонні комендатури швидкого реагування Ізмаїльського, Сумського, Харківського та Львівського прикордонних загонів. Ці підрозділи також брали участь у міжнародних навчаннях Sea-Breeze, Rapid Trident та інших заходах, націлених на підвищення боєготовності та покращення взаємосумісності з іншими складовими сектору безпеки України та країн НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ